Politie blijft bij boete vriend suikerpatiënt

 

De automobilist die vorige week in Amsterdam een suikerpatiënt wilde behoeden voor bewusteloosheid en daardoor te snel reed, moet gewoon de boete betalen en kan naar excuses van de politie fluiten.

De Amsterdammer Rob reed met zijn 78-jarige vriend Wim over de Beneluxbaan, toen de laatste een zogenoemde hypo kreeg. Dat komt vaker voor bij suikerpatiënten die dan snel suiker nodig hebben om flauwvallen, of erger, te voorkomen. Rob trapte het gaspedaal daarom wat dieper in en kreeg een bekeuring. Erger nog vond hij dat zijn vriend in de auto enige tijd aan zijn lot werd overgelaten, omdat die boete moest worden uitgeschreven en hij aan de agent zijn papieren moest laten zien.

Hoewel de politie toegeeft dat agenten natuurlijk geen artsen zijn en niet goed de situatie van de suikerpatiënt konden inschatten, blijft de boete staan en wil het korps van excuses niets weten.

,,De agent blijft erbij dat hij niets aan de patiënt kon zien en dat hij juist heeft gehandeld", zegt een woordvoerder. Rob is woedend. ,,Het gaat erom dat ze toe moeten geven dat ze fout zijn geweest. We zijn nota bene later nog op het bureau geweest met een medische verklaring. Oké, het was misschien stom dat hij geen suiker bij zich had. Maar dat is niet mijn verantwoordelijkheid. Ik moest hem gewoon zo snel mogelijk helpen."

Rob wilde een klacht indienen tegen de agent, maar dat wordt lastig. "De wijkteamchef heeft gezegd dat ik dan toch weer bij hem terechtkom en dat hij zijn oordeel niet wijzigt. Mij rest niets anders dan naar de rechter te stappen."

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  15-8-2008  


|

FlitsKaart