Minister wil snelwegpanorama’s veiligstellen

 

Minister Jacqueline Cramer (VROM) heeft negen locaties langs de snelweg in gedachte waar zij het vrije uitzicht op het Nederlands landschap wil veiligstellen. Hieronder valt ook het uitzicht vanaf de A1 op de IJsselvallei.bij Deventer.

Een woordvoerder van de bewindsvrouw bevestigde vandaag een bericht in de Volkskrant dat Cramer een voorstel in de maak heeft voor negen zogenoemde snelwegpanorama’s.

Vorig jaar kondigde Cramer al aan dat ze op deze manier wil voorkomen dat waardevolle en karakteristieke landschappen langs de snelweg verdwijnen achter een rommelig geheel van bedrijventerreinen en woonwijken. Vorig jaar werd ook een prijsvraag uitgeschreven onder Nederlanders over de mooiste snelwegpanorama’s.

Het grootste deel van de gekozen locaties ligt in het westen van het land. Zo komen in het Groene Hart drie panorama’s voor: langs de A12 bij Wiericke tussen Bodegraven en Woerden, langs de A4 ter hoogte van Wijk en Wouden tussen Den Haag en Leiden, en langs de A2 de locatie Venen-Vecht bij Abcoude en Vinkeveen.

Verder zijn nog twee locaties in Noord-Holland voorgesteld: langs de A7 bij Wijde Wormer-Oostzaan en langs de A9 Noord-Kennemerland.
Langs de A1 zijn twee panorama’s aangewezen: ter hoogte van Eemland en richting het oosten op de weg bij de IJsselvallei.

In het noorden is de Drentsche Aa langs de A28 geselecteerd en in het zuidwesten langs de A29 een locatie in de Hoeksche Waard.

 
 
Bron: De Stentor
 
  19-8-2008  


|

FlitsKaart