Wegwerkers verzieken flitscontroles in België

 

Leuk nieuws voor onze zuiderburen. Want op de E-19 (Antwerpen/Brussel) is het voor de Belgische hermandad niet meer mogelijk om verdekt opgestelde flitscontroles uit te voeren. Maatschappelijk betrokken wegwerkers hebben daar namelijk voor gezorgd door het plaatsen van betonnen stootranden. Hulde voor Vlaanderen!

Dat betekent dat er binnenkort weer flink kan worden doorgekacheld op de E-19. De Belgische politie maakte namelijk gebruikt van zogenaamde ‘camouflageborden’ die geplaatst werden in de middenberm van de snelweg. Daarachter werd dan een politieauto verdekt worden opgesteld die zo een flinke bijdrage kon leveren aan de Belgische staatskas.

Voormalig minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt houdt vol dat het ze NIET te doen is om extra veel bonnen uit te schrijven met die gecamoufleerde flitscontroles. Nee, dit trucje werd verkocht onder het mom van verkeersveiligheid. Want stel je voor dat er iemand afremt voor een naderende flitscontrole die zichtbaar is voor oplettende automobilisten.

Echter, de politie in België is nu genoodzaakt om met hun flitswaggie’s weer op de ‘middendoorsteken’ (Belgisch woord) van de snelweg te gaan staan. De wegwerkers hebben namelijk de versleten vangrail vervangen door hoge betonblokken waardoor er geen auto’s met flits-apparatuur kunnen staan. En omdat de flitsterreur zo een stuk meer opvalt is dagopbrengst van de flitsambtenaren ouderwets laag. Met dank aan de wegwerkers te België. (bron: Het Nieuwsblad)

 
 
Bron: Autoblog
 
  23-8-2009  


|

FlitsKaart