België - Belangrijk: Operatie Speed Woensdag 14/10 (Update en Uitslag)

 

Woensdag 14/10 gaat de wegpolitie een massale snelheids-controleactie uitvoeren in België op de snelwegen met op sommige plaatsen ook interceptie na de ochtendspits tot vermoedelijk de vroege namiddag.

Vermoedelijk gaan bijna alle radars/wagens van de wegpolitie controle doen met zelfs tot 3 à 4 radars op dezelfde weg en in dezelfde richting zodat u tot verschillende keren op één traject een PV kan krijgen.

U bent gewaarschuwd.


De Redactie schreef: Politie controleert tienduizenden voertuigen

De federale politie heeft tussen 10 en 15 uur operatie "Speed II" uitgevoerd, een grootschalige controle-actie met snelheidscontroles op snelwegen over het hele land (archieffoto). Ruim 92.000 voertuigen zijn gecontroleerd. Eén automobilist werd betrapt toen hij 213 km/u reed.
De politie zette de grote middelen in, met veel manschappen en tientallen mobiele en vaste snelheidsmeters. Alle vaste camera's langs de snelwegen waren in werking.

In totaal zijn 92.665 voertuigen op snelheid gecontroleerd. De politie schreef daarbij 3.779 pv's uit. Dat betekent dat ruim 4 procent van de gecontroleerde voertuigen te snel reed.

De interceptieploegen rukten 252 keer uit om een voertuig te onderscheppen en trokken daarbij 15 keer een rijbewijs in. In Limburg werd een automobilist betrapt toen hij 213 km/u reed. Hij moest zijn rijbewijs meteen afgeven.

Steun van Nederlandse en Franse collega's

De wegpolitie, die 84 manschappen inzette, kreeg steun van Nederlandse en Franse collega's, die hielpen bij de controle van buitenlandse automobilisten.

Op de parking van Jabbeke was er ook een sensibiliseringsactie. Automobilisten die te snel reden, kregen beelden van een crashtest te zien.

De actie is bedoeld om het aantal verkeersdoden op onze wegen te verminderen. "Overdreven snelheid blijft een van de voornaamste oorzaken van ernstige en dodelijke ongevallen," beklemtoont de politie.

 
 
Bron: Flitsservice.be
 
  13-10-2009  


|

FlitsKaart