Resultaten ’Flitsen op verzoek’

 

De afgelopen dagen heeft de politie gecontroleerd op snelheid in de gemeente Lisse. Deze controles houden verband met het verkeersveiligheidproject.

In dit project vroegen we Lissers aan te geven waar zij vinden dat te hard gereden wordt. Daaruit zijn zeven straten naar voren gekomen waar de politie de komende tijd zal controleren. Lees meer over het verkeersveiligheidproject.

Op maandag 29 maart is tussen 09.45 uur en 13.45 uur gecontroleerd op snelheid op de Ruishornlaan. De Ruishornlaan is één van de wegen die door Lissers is opgegeven als controleplaats. In totaal reden 46 van de 1.976 passanten harder dan 50 km/u. De hoogste meting was 74 km/u. De overtreders ontvangen binnenkort de bekeuring via de post.

Op dinsdag 30 maart is tussen 09.15 en 14.15 uur in meerdere straten op snelheid gecontroleerd. Dit zijn allemaal straten die door Lissers zijn opgegeven als controleplaatsen, namelijk de Westerdreef, de Ruishornlaan en de Nassaustraat. In totaal reden 25 van de 1.204 passanten harder dan de toegestane limiet van 50 km/u. De overtreders ontvangen binnenkort de bekeuring met de post.

Extra controles
Op maandag is er tegelijkertijd ook op de Stationsweg gecontroleerd op het dragen van de gordel. In totaal zijn 18 automobilisten of hun passagiers bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Ook zijn twee bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die niet-handsfree in de auto achter het stuur belden.

Tijdens de controles op dinsdag schreef de politie ook 8 bestuurders op de bon omdat zij hun gordel niet droegen en drie bestuurders omdat zij geen helm droegen of het kinbandje niet hadden dicht gemaakt.

 
 
Bron: politie.nl
 
  31-3-2010  


|

FlitsKaart