Politie wil auto’s voorzien van meer technologie1757x

De Nederlandse politie wil zijn auto’s gaan voorzien van meer technologie, zo is bepaald bij de aanbesteding van nieuwe wagens. Zo moeten politiewagens voortaan automatisch nummerplaten gaan herkennen en toegang hebben tot databases.

De nieuwe wagens moeten vanaf 2011 de weg op gaan, zo heeft de politie bekendgemaakt. De auto’s moeten het werken vanuit de auto voor agenten makkelijker maken. Daarom moeten agenten vanuit de wagen toegang hebben tot interne databases van de politie, zodat gegevens sneller opgevraagd kunnen worden. Daarnaast moet de auto zijn uitgerust met nummerplaatherkenning en een camerasysteem. De nieuwe functionaliteit vereisen toegang tot internet, maar het is onbekend welke netwerktechniek daarvoor gaat worden gebruikt.

De politie verwacht dat technologie het werk efficiënter zal maken, zegt Ans Rietstra van de Raad van Korpschefs: "Met behulp van deze technologieën kunnen verdachten makkelijker worden opgespoord en aangehouden. Politiemensen zitten soms zes uur op een dag in de auto. Dan is het noodzakelijk dat zij een goede en veilige auto krijgen, voorzien van alle apparatuur die ze nodig hebben voor hun werk."

De nieuwe technologieën worden niet gelijk ingebouwd: de voertuigen worden voorbereid op een upgrade, waarna de wagens na 2011 gefaseerd worden omgebouwd. De nieuwe politieauto’s krijgen ook ingebouwde navigatie. Het is nog onbekend welke auto’s de agenten gaan krijgen: de aanbesteding loopt nog.

Bron:  Tweakers.net

Melder: bx gek

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram