Eén op de tien auto?s rijdt te hard





 

HARDERWIJK/ERMELO/PUTTEN - Tijdens de snelheidscontroles op de provinciale weg tussen Ermelo en Harderwijk is eentiende van de automobilisten betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid. Deze week worden nieuwe controles in de omgeving gehouden.



De controles worden uitgevoerd door het verkeershandhavingsteam van de politie Noord- en Oost Gelderland. Dat is speciaal in het leven geroepen om extra te controleren op de wegen die tot de gevaarlijkste van de provincie Gelderland worden gerekend. Naast snelheid wordt gecontroleerd op het dragen van de autogordel, de helm, het rijden onder invloed en het door rood licht rijden.



Bij aanvang van de extra controles werd de snelheid op het betreffende wegvak nog overtreden door gemiddeld tussen de zeven en tien procent van de weggebruikers. De hoogst gemeten snelheid werd afgelopen week gemeten op de N302, de provinciale weg tussen Harderwijk en Nieuw Milligen. Hier reed een automobilist 139 kilometer per uur waar maximaal 80 is toegestaan.



In totaal is op de wegen waar de controles worden gehouden het aantal overtreders gedaald tot gemiddeld drie procent. Bij aanvang lag dit gemiddelde nog boven de tien procent.



In totaal werden er afgelopen week 793 blaastesten afgenomen. In vier gevallen leidde dit tot een bekeuring voor het rijden onder invloed. Voor het niet dragen van de gordel werden 81 bekeuringen uitgeschreven. Opvallend is dat automobilisten in de Achterhoek veel minder geneigd zijn de gordel te dragen dan de weggebruiker op de Veluwe. Vier bestuurders kregen een bon voor door rood licht rijden. Het niet dragen van een helm werd elf keer bestraft.



Deze week worden enkele aangekondigde controles gehouden. Zo is er dinsdag een controle op de N303, de provinciale weg tussen Putten en Voorthuizen. Een dag later is de N302 aan de beurt tussen Nieuw Milligen en Harderwijk.



Tijdens deze controles wordt tevens extra gelet op het gebruik van de autogordels, met name ook door personen die op de achterbank zitten. Alle inzittenden die geen gordel dragen krijgen een boete opgelegd van veertig euro per persoon.

 
 
Bron: Utrechts Nieuwsblad
 
  10-7-2002  


|

FlitsKaart