Verkeersboetes uit België niet meer geïnd

 

De Nederlandse verkeersovertreder die daarvoor bij onze zuiderburen een boete krijgt, gaat vrijuit. Duizenden boetes van Nederlanders worden namelijk sinds begin 2012 niet meer geïnd. De Belgische politie vindt het te veel moeite om de kentekengegevens op te vragen in een nieuw computersysteem.

Tot dit jaar vroegen Belgische agenten informatie over verkeersovertreders bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Veendam via visitekaartjes, faxen en e-mails. Het RDW werkt niet meer mee aan deze 'informele' methodes. Dat meldt het AD. Het kost te veel tijd, want er waren in Veendam tien mensen mee bezig. De Belgische politie klaagt nu dat het RDW daarmee is gestopt.

Veel politiekorpsen in België leggen bekeuringen aan Nederlanders nu naast zich neer, want zonder adresgegevens kan een boete toch niet worden geïnd. In Antwerpen worden de kentekens genoteerd in de hoop de Nederlander bij een volgende gelegenheid wel de bon te kunnen overhandigen.

"Het is onzin dat wij hindernissen opwerpen," zegt Hans van der Bruggen, voormalig adjunct-directeur van de RDW en nu voorzitter van de Europese associatie van kentekenautoriteiten. "Politiekorpsen kunnen terecht bij het nieuwe Europese systeem. Ook de Belgen."

 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  20-8-2012  


|

FlitsKaart