Digitale flitspalen in gemeente ’s-Hertogenbosch

 

In 's-Hertogenbosch worden in de periode van 2 april tot en met 12 april zes analoge flitspalen vervangen door digitale palen. De locaties waar de digitale palen komen zijn: De Orthenseweg (2x), de Hervensebaan, de Bruistensingel (2x) en de Hambakenweg. Het gaat om palen die zowel overschrijdingen van de maximumsnelheid en/of rijden door rood rijden vastleggen.

Alleen flitspalen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Op basis van verkeers- en ongevallengegevens hebben het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente vastgesteld dat op bovengenoemde locaties de flitspalen vervangen worden. Flitspalen hebben een bewezen effect op de beinvloeding van het rijgedrag.

Van analoog naar digitaal
De vervanging maakt deel uit van een landelijk project onder leiding van het Openbaar Ministerie met als doel de komende jaren een groot deel van de analoge flitspalen te vervangen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Daarbij kan in principe de bon sneller op de deurmat vallen, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

Flitser
De digitale flitspaal heeft een digitale camera aan boord zodat gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. De analoge flitspaal maakt nog gebruik van een filmrol, die eerst ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitale flitspaal die geen last heeft van een volgeschoten film, werkt continu en maakt gebruik van een onzichtbare infraroodflitser. Weggebruikers hebben dan geen hinder van flitslicht.

 
 
Bron: Nieuwsbank
 
  4-2-2013  


|

FlitsKaart