Twee jaar A7 Veilig: voelen mensen zich veiliger? Vul enquête in!





 

2 jaar geleden is het A7Veilig project gestart in Groningen en Friesland. Naast handhaving en voorlichting is er ook een enquête gestart om het effect van het project te meten. De afgelopen tijd is de respons aardig ingezakt onder de zakelijke (en wat jongere) rijders, dus wellicht een goed plan om het weer wat onder ’ons’ publiek onder de aandacht te brengen.


Twee jaar A7 Veilig: voelen mensen zich veiliger? Vul enquête in!

De politie en Rijkswaterstaat roepen verkeersdeelnemers op om nog eens te laten weten hoe veilig zij zich voelen op de snelweg A7 tussen de Afsluitdijk en Bad Nieuweschans. Dat kan door de online enquête op www.a7veilig.nl in te vullen tussen 9 december 2012 en 9 januari 2014. Het project A7 Veilig ging precies twee jaar geleden van start met als doel de veiligheidsgevoelens op de A7 te verhogen. Uit de eerste meetresultaten over 2012 blijkt dat er minder hard gereden wordt en dat de combinatie handhaving en voorlichting positief effect heeft. Hoe ervaren weggebruikers dat nu zelf na twee jaar A7 Veilig?

Sinds december 2011 werken Rijkswaterstaat, Politie, Openbaar Ministerie Noord-Nederland en de provincies Fryslân en Groningen samen aan een betere veiligheid en doorstroming op de A7. Het meest zichtbare in de aanpak is het optreden van de politie, die vrijwel dagelijks aanwezig is op de snelweg. Rijkswaterstaat werkt ondertussen aan het onderhoud van de weg, voert kleine maatregelen uit en werkt aan een aantal grote projecten (Knooppunt Joure, Ring Zuid, aansluiting N33). De partners geven daarnaast voorlichting over veilig rijgedrag.

Enquête: vul in tussen 9/12/2013 en 9/1/2014

De projectorganisatie roept iedereen op om de enquête op www.a7veilig.nl/enquête/ in te vullen. Ook mensen die hun mening over de veiligheid op de A7 als eens eerder hebben gegeven, wordt nadrukkelijk verzocht om dat nu opnieuw te doen. Het veiligheidsgevoel van deze winter wordt vergeleken met dat van twee jaar geleden om te bekijken welke effecten het project heeft gehad.

Einde project in zicht
Het project A7 Veilig zou eindigen na twee jaar. De projectpartners hebben besloten om niet abrupt te stoppen met hun acties op de weg. De politie blijft bijvoorbeeld extra controleren. In het voorjaar van 2014 wordt onderzoek verricht naar de effecten van de aanpak. Daarbij worden onder andere snelheidsgegevens van 2012 en 2013 vergeleken. De projectorganisatie schakelt daarnaast Rijksuniversiteit Groningen in om (net als dit jaar) onderzoek te doen onder weggebruikers. De resultaten van de enquêtes op a7veilig.nl worden meegenomen in de effectmetingen.


Dagblad van het Noorden schreef: Politie houdt langer extra toezicht op A7

Hoewel het project A7 Veilig officieel op 1 januari volgend jaar zou stoppen, heeft de politie besloten nog enkele maanden door te gaan met extra controles op dit tracé. Dat zegt Rijkswaterstaat. Ook gaat de Rijksuniversiteit Groningen de komende tijd een onderzoek houden onder weggebruikers.

In 2011 sloeg een aantal organisaties, waaronder Rijkswaterstaat, de politie en de provincies Groningen en Friesland, de handen in elkaar om te zorgen dat de snelweg veiliger wordt voor weggebruikers.



 
 
Bron: A7 Veilig
 
  12-9-2013  


|

FlitsKaart