Flitspaal Willem de Zwijgerlaan flitst verkeerde auto’s

 

De flitspaal bij de kruising van de Willem de Zwijgerlaan met Sumatrastraat en IJsselmeerlaan flitst de verkeerde automobilisten. Die daardoor ook onterecht worden beboet. Daar kwam een inwoner van Leiderdorp achter en hij beschikt ook over beelden die dat bewijzen.

Het overkwam Alex Brandt op zijn dagelijkse route van huis naar werk. Een paar weken geleden ontving hij een verkeersboete voor het door rood licht rijden op de kruising. Toevallig heeft Brandt in zijn auto een dashcam ingebouwd. Bij het raadplegen van de beelden, merkt Brandt dat hij netjes remt voor het rode verkeerslicht op de Willem de Zwijgerlaan, maar op de strook naast hem rijdt een bestelauto met aanhanger wel door rood. De flitscamera registreert echter het kenteken van Brandt, die een maand later een brief van het CJIB ontvangt waarin staat dat hij een bekeuring van 237 euro moet betalen.

Op de desbetreffende kruising staan sinds juni 2014 digitale flitspalen om het wegverkeer te controleren. Op het kruispunt geldt een maximale snelheid van vijftig kilometer per uur. Overtreding daarvan wordt eveneens door de flitspalen geregistreerd.

Waarschijnlijk ligt het probleem aan het grote bilboard dat na de flitspaal staat. Het is mede daardoor zeer waarschijnlijk dat Brandt lang niet de enige is die onterecht is bekeurd. Hoe het CJIB daarmee omgaat, is nog niet bekend. De instantie die de flitspalen beheert en het geld int, onderzoekt de zaak.

Link naar video

 
 
Bron: Leidsch Dagblad
 
  12-1-2015  


|

FlitsKaart