Enschedeër klaar met snelheidscontroles, doneert 'boete' aan goed doel

 

Politie Enschede laat op Facebook weten 'trots' te zijn op Enschedeër Pieter Faas die het bedrag dat hij anders zou spenderen aan een bekeuring, heeft gedoneerd aan een goed doel.

Faas stuurde de politie op Facebook een bericht over de vele snelheidscontroles in de stad. Volgens hem zijn de controles vooral een middel om geld binnen te halen. 'Jullie hebben mij gemist vandaag en ik heb nog wel mijn best gedaan om gepakt te worden,' stelt hij in het bericht. 'Geef mij maar even het rekeningnummer, blijkbaar is er weer geld nodig en dan zal ik niet de beroerdste zijn.'

Doneren
De politie maakt duidelijk dat zij de mening van Faas niet delen en komt met een tegenvoorstel: 'Als je geld wilt doneren dan mag dat altijd. Onze tip: schenk het aan een goed doel'. De Enschedeër had deze reactie zeker niet verwacht, maar hij waardeert het wel: "Leuk dat we op zo'n manier met elkaar om kunnen gaan en dat ze de tijd hebben genomen om te reageren."

Als echte dierenvriend kon Faas zich direct vinden in het goede doel dat de politie voorstelde: de Dierenbescherming. "Als je a zegt, moet je ook b zeggen. Ik heb het geld direct overgemaakt." Het bewijs hiervan heeft hij gedeeld op Facebook. Het bedrag van 40 euro is symbolisch.

Korreltje zout
Faas vertelt dat zijn bericht met een korreltje zout moet worden genomen. "Ik wilde een reactie uitlokken, het is niet zo dat ik echt een overtreding heb begaan. Het is gewoon heel frustrerend dat er een dikke bekeuring op de mat ligt als je maar een paar kilometer te hard hebt gereden." De frustratie wordt door de ludieke reactie van de politie niet minder, maar het is wel goed voor de verstandhouding. "Ik vind het heel leuk en vriendelijk. En het is natuurlijk altijd goed om te lezen dat de politie trots is op burgers als ik."

 
 
Bron: Tubantia
 
  4-3-2016  


|

FlitsKaart