Boetes geëist voor storen snelheidsmeting met laser





 

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Leeuwarden geldboetes van 225 euro geëist tegen vijftien automobilisten omdat die snelheidsmetingen met laserapparatuur in hun auto zouden hebben gestoord.



De vijftien verdachten werden dit jaar in Friesland gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Volgens advocaat W. Anker, die de belangen van de verdachten behartigt, zijn de automobilisten niet strafbaar omdat het OM niet kan aantonen dat ze de controles opzettelijk hebben verstoord.



Anker betoogde dat er slechts een type apparaat bestaat dat specifiek is ontwikkeld voor het storen van snelheidsmetingen. Veel andere apparaten, die eveneens invloed hebben op snelheidsmetingen, zijn volgens hem voor hele andere doeleinden gemaakt. Als voorbeeld noemde de advocaat de afstandbediening van garagedeuren en de distance controller die de afstand tot andere auto's aangeeft.



In de toekomst zullen er volgens Anker alleen maar meer apparaten in auto's komen die dezelfde laserfrequentie als de politie gebruiken en dus ook een storing geven. De raadsman pleitte daarom voor een heroverweging van het gebruik van laserguns door de politie. Ook wil hij duidelijke wetgeving op het gebied van het gebruik van laserapparatuur in auto's.

 
 
Bron: NU.nl
 
  29-10-2002  


|

FlitsKaart