100 kilometer op brede N279 niet heilig

 

Voor gedeputeerde Ruud van Heugten is een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op de straks verbrede N279 bespreekbaar.

Verlaging van de snelheid is wat hem betreft alleen aan de orde als de weg te veel doorgaand verkeer aantrekt. Van Heugten liet vrijdagmorgen in Helmond blijken doordrongen te zijn van de discussie die speelt rond het toekomstige snelheidsregime op de provinciale weg tussen Den Bosch en Helmond. De gedeputeerde presenteerde namens de stuurgroep 'Noordoost-corridor' de verschillende tracés die nog op tafel liggen voor de verbrede N279 tussen Veghel en Asten (N279-zuid) en de nieuw aan te leggen doorsteek vanaf het Sonse bedrijventerrein Ekkersrijt naar de N279 bij Aarle-Rixtel.

De nieuwe en verbeterde wegen moeten ervoor zorgen dat het minder druk wordt in plaatsen als Helmond, Nuenen en Eindhoven. Om dat te bereiken moet de weg voldoende doorstroomsnelheid hebben. "Het worden dus wegen zonder verkeerslichten en rotondes. Maar als blijkt dat de nieuwe weg volstroomt met verkeer dat niets in deze regio te zoeken heeft, dan snijden we onszelf in de vingers. In dat geval moeten we misschien afstappen van het uitgangspunt honderd kilometer per uur."

Meer in het Brabants Dagblad van zaterdag 16 juni

 
 
Bron: Brabants Dagblad
 
  16-6-2012  


|

FlitsKaart