100 miljoen voor filebestrijding + Audio

 

Het kabinet stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven om files te voorkomen. Dat staat in het plan van de Taskforce Mobiliteitsmanagement.

Verkeersminister Eurlings: "We ain’t seen nothing yet. Dit is pas het begin van een heel ander denken over mobilteit. Niet meer zo zeuren over de problemen, maar schouder aan schouder met de bedrijven de kansen pakken en situatie verbeteren."

Het geld gaat naar afzonderlijke regio’s, die afspraken maken met het bedrijfsleven en werknemers om de bereikbaarheid te vergroten. Het gaat daarbij onder meer om autodelen, carpoolen en shuttlebussen naar bedrijventerreinen.

Flexibele werktijden
Thuiswerken en flexibele werktijden krijgen ook een sterke nadruk in het advies Taskforce Mobiliteitsmanagement. Volgens oud-voorzitter Paul Nouwen is het verschil met andere plannen dat er concrete afspraken kunnen worden gemaakt.

"Dit rapport heeft pit. Er komen zes convenanten met lokale overheden en 150 van de grote concerns." Volgens Nouwen heeft Nederland wel goeie plannen, maar komt het er nooit van. Dit advies zou daarin een verschil maken.

AUDIO:

Verkeersminister Camiel Eurlings

BNR-redacteur Meindert Schut heeft het advies gelezen

Directeur Paul Dam van Mobility Mixx, aanbieder van mobiliteit voor werknemers

Paul Nouwen van de gelijknamige commissie boog zich over het rekeningrijden

 
 
Bron: BNR Nieuwsradio
 
  9-8-2008  


|

FlitsKaart