106 aanhoudingen bij alcoholcontrole754x

Bij een grote alcoholcontrole in het centrum van Rotterdam zijn zondagochtend 4 november tussen vier uur en half acht 1841 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Hiervan hadden er 106 teveel gedronken, zij werden aangehouden.

Opvallend was dat onder de 106 aangehouden automobilisten, 29 beginnend bestuurders zaten. Het hoogst gemeten promillage in het bloed bedroeg 1,5. Drie bestuurders reden zonder rijbewijs en agenten namen in totaal zeven rijbewijzen in. Eén bestuurder gaf een valse naam op en weigerde iedere medewerking. Tegen hem werd de hoogste straf geëist: negen maanden ontzegging van de rijbevoegdheid en 900 euro boete.

Meerdere automobilisten probeerden de dans te ontspringen. Twee bestuurders keerden bij de Maastunnel, waarbij één een aanrijding veroorzaakte. Een ander reed achteruit terug de Maastunnel in. Ook zij kregen een bekeuring.

De controle werd op drie verschillende locaties gehouden: bij de Erasmusbrug, de Maastunnel en de Maasboulevard. Aan de controle deed niet alleen het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Rotterdam-Rijnmond mee, maar ook de VHT’s van de politieregio’s Midden-West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland-Zuid. In totaal waren 123 politiemensen bij de controle betrokken.

Bron:  Politie Rotterdam-Rijnmond

Melder: @lex-Iveco

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram