112 kilometer te hard op de motor

 

Een motorrijder zonder rijbewijs is met 192 kilometer per uur op de vlucht geslagen voor de politie, waar 80 kilometer is toegestaan. Hij viel op omdat hij een 'wheely' maakte. Agenten in een surveillanceauto zagen twee motorrijders een 'wheely' maken, waarbij de motor een tijdje alleen op het achterwiel rijdt.

Toen de bestuurders een stopteken te zien kregen, wist een van de twee zijn motor om te keren en ervandoor te gaan. De andere motorrijder besloot kennelijk om door het rijden met hoge snelheid de politie te ontlopen. De man voerde zijn snelheid op tot 192 km/u terwijl daar maar 80 km/u is toegestaan.

Na een achtervolging waarbij meerdere politie-eenheden werden ingezet gaf de man zijn vluchtpoging op en werd hij staande gehouden. De man, een 22-jarige inwoner van Zaltbommel, bleek in verband met hetzelfde rijgedrag al eerder met justitie kennis te hebben gemaakt. In maart van dit jaar was hem de bevoegdheid tot het besturen van een motorvoertuig ontzegd tot maart 2008. Hij had dus geen rijbewijs, de motor was niet verzekerd en hij betaalde ook geen wegenbelasting.

Tegen de man zijn diverse processen-verbaal opgemaakt. Ook de andere motorrijder is later aangehouden en mocht zijn rijbewijs inleveren.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  31-8-2007  


|

FlitsKaart