19 Rijbewijzen ingenomen tijdens TT





 

30 JUNI 2003 - ZWOLLE/STAPHORST - Het team Verkeersveiligheid van politie IJsselland heeft de dagen voor en na de TT in Assen negentien rijbewijzen ingenomen van weggebruikers die op de A28 en omliggende wegen in de fout gingen. In alle gevallen ging het om hardrijders.



Op donderdag en vrijdag lag het accent op verkeersexcessen, terwijl op zaterdag prioriteit werd gegeven aan een veilige doorstroming. Negentien bestuurders van motoren en auto‘s reden meer dan 50 km/u te hard en moesten hun roze document inleveren. Drie Engelse motorrijders konden hun reis pas vervolgen nadat ze voor 1404 euro aan boetes hadden betaald. Twee motorrijders scheurden met een bloedgang van 182 km/u over de N36 en en die snelheid was nog gecorrigeerd. Eén van hen bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Een automobilist maakte het op de N48 behoorlijk bont. Hij reed met een snelheid van 192 km/u waar 100 km/u is toegestaan. Nog eens 24 automobilisten en motorrijders werden bekeurd voor te snel rijden, maar die overschrijdingen kwamen niet boven de 50 km uit.



Bekeuringen werden er verder uitgedeeld voor slecht leesbare kentekenplaten, mobiel bellen achter het stuur en kleven. Het team Verkeersveiligheid was drie dagen op pad met vijf motorrijders en twee onopvallende voertuigen.



De strenge aanpak en controles van TT-gasten door gemeente en politie in Assen hebben dit jaar hun vruchten afgeworpen. Dat meldden beide instanties gisteren tijdens een terugblik op het grootste eendaagse sportevenement van Nederland.



Onder het motto Enjoy, don‘t destroy (Geniet, verniel niet) werd er zeer strikt de hand gehouden aan de nieuwe regelgeving rond de TT. Daardoor kon de sfeer de hele voorgaande week als ‘gemoedelijk‘ worden omschreven, aldus de autoriteiten.

 
 
Bron: Zwolsche Courant
 
  30-6-2003  


|

FlitsKaart