325 rijbewijzen ingevorderd door verkeershandhavingsteam

 

Het team verkeershandhaving van de politie Fryslân heeft dit jaar, tot 21 oktober, van 325 bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Dit is op 1 na hetzelfde aantal als in 2007 (namelijk 324). In de gehele regio bedraagt het aantal tot nu toe 822 in 2008 tegenover 892 in 2007.

Het probleem van alcohol in het verkeer speelt nog steeds. In totaal werden er door het verkeershandhavingsteam 307 bestuurders bekeurd voor rijden onder invloed (tegenover 282 in 2007). Dit had 34 maal had een invordering van het rijbewijs tot gevolg. Als (ervaren) bestuurders blaas je dan meer dan 570 ug/l en voor een beginnende bestuurder geldt de bovengrens van 350 ug/l.
Wat betreft agressief en onveilig weggedrag zijn er weinig verbeteringen ten opzichte van vorig jaar waar te nemen. En dat geldt ook voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

Er werden 289 rijbewijzen ingevorderd in verband met overschrijding van de maximumsnelheid en twee keer vanwege agressief en onveilig weggedrag. De combinatie van rijden onder invloed en agressief rijgedrag kwam ook enkele malen voor.

Tweemaal werd een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van drugs/medicijnen. Dit is helaas nog niet direct meetbaar door de politie zelf; voor de uitslagen van dergelijke onderzoeken is de politie afhankelijk van het Nederlands Forensisch Instituut. Het NFI heeft hier echter een beperkte capaciteit voor. In 88 gevallen werd er een mededeling uitgebracht richting het Centraal Bureau Rijvaardigheisbewijzen. Het CBR heeft naar deze 88 bestuurders onderzoeken ingesteld om de rijvaardigheid te beoordelen.

 
 
Bron: RTV Noordoost-Friesland
 
  22-10-2008  


|

FlitsKaart