35 radardetectoren in drie wekenx

ASSEN - Agenten van verkeershandhaving “Boetegeld = Sneu Geld” hebben in de drie weken dat ze beschikken over een apparaat waarmee illegale radardetectoren kunnen worden opgespoord maar liefst 35 automobilisten betrapt die, ondanks een verbod sinds begin dit jaar, een in werking zijnde radar verklikker aan boord hadden.De Radardetector detector (RDD) is een Australische vinding. Het apparaat geeft signalen af al er een auto voorbij komt met een ingeschakelde radar detector.
Brigadier Albert Bonnes van “Boetegeld = Sneu Geld” vindt het opvallend dat er nog zoveel mensen rondrijden met een radarverklikker. “Ongelofelijk dat er nog zoveel automobilisten zijn die willens en wetens een boete van 250 euro en de inbeslagname van de soms dure apparatuur riskeren.”Volgens Bonnes is er geen pardon voor automobilisten die langskomen met een radarverklikker aan boord. “De RDD geeft een akoestisch signaal en er gaan “ledjes” knipperen. Naarmate de auto met de detector aan boord dichterbij komt wordt het piepen luider en gaan er meer “ledjes” branden. De auto wordt aan de kant gezet en we nemen de illegale apparatuur in beslag. Als de detector niet direct te demonteren is nemen we formeel de apparatuur en een deel van het kentekenbewijs in beslag. De automobilist krijgt het terug als hij de complete radarapparatuur bij ons inlevert.”Vier weken

Automobilisten die worden betrapt met een illegale radarverklikker in de auto krijgen vier weken de tijd om de apparatuur te demonteren en in te leveren. Als stok achter de deur heeft de politie de bevoegdheid om deel I van het kentekenbewijs in te nemen. Mocht de automobilist niet binnen de vastgestelde termijn de apparatuur bij de politie inleveren dan stuurt de politie het kentekenbewijs op naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Om het terug te krijgen moet de eigenaar zijn auto opnieuw laten keuren.

Bron:  Politie

Melder: Gijsbert

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram