351 bekeuringen bij grote verkeerscontrole Spoorlaan Tilburg

 

TILBURG: Agenten van het team binnenstad hebben in samenwerking met het regionale Verkeershandhavingsteam gisterenmiddag en avond een grote verkeerscontrole gehouden op de Spoorlaan. Daarbij werd gebruik gemaakt van radarapparatuur om snelheidsovertredingen vast te leggen en een apparaat om kentekens te scannen. Het verkeer dat vanaf de Ringbaan Oost de Spoorlaan opreed werd gecontroleerd. In totaal zijn er 351 bekeuringen uitgeschreven. Bij de controle liep een automobilist tegen de lamp die naar eigen zeggen 24 flesjes bier had gedronken.Overzicht

Geen gordel dragen: 128

Geen helm dragen: 3

Niet handsfree bellen: 17

Mistverlichting voeren: 2

APK verlopen: 4

Rijden zonder bezit rijbewijs: 2

Geen rijbewijs- of kentekenbewijs kunnen tonen: 18

Rood licht: 3

Geen kentekenplaat voor- of achterzijde: 4


Snelheid:

Door de flitser van het VHT werden 170 snelheidsovertredingen geconstateerd waarvan de hoogst gemeten snelheid 88 km/h was.

Signaleringen (vonnissen): 2Alcohol: 2 (zie onder)Man drinkt 24 flesjes bier
Tijdens de verkeerscontrole op de Spoorlaan werd een 35-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De Tilburger kreeg in 1e instantie een bekeuring omdat hij geen autogordel droeg. Tijdens het bekeuringsgesprek rook de agent dat de verdachte alcohol had gedronken. Tevens was opvallend dat naast de versnellingspook een blikje bier lag. Hierop is de bestuurder gevorderd mee te werken aan een ademproef. Hij blies 1035 ugl (2,4 promille) nagenoeg vijf keer het toegestane maximum. Het rijbewijs is ingevorderd. De verdachte had naar eigen zeggen vanaf zondag 14.00 uur tot maandag 07.00 uur 24 flesjes bier gedronken.Een 26-jarige Tilburger liep gisteravond om 21.00 uur bij dezelfde controle op de Spoorlaan tegen de lamp. Deze automobilist blies 610 ugl (1,4 promille)TILBURG: Bij een controle door agenten van de noodhulp is gisteravond op het Burg v.d. Mortelplein een 37-jarige vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed. Zij had 730 ugl bij de ademtest. Dit komt neer op 1,7 promille.

 
 
Bron: Politiemwb.nl
 
  13-6-2006  


|

FlitsKaart