500 Belgen verschalken radarcontroles





 

Minstens 500 Belgen drukken met de glimlach het gaspedaal iets dieper in. Hun wagen is uitgerust met een duur systeem dat snelheidsradars niet opspoort, maar wel misleidt. Het apparaat is in ons land verboden.



Het systeem dat Yuco Technologies op punt heeft gezet, geeft snelheidsradars het nakijken. "Niet omdat het de radars opspoort, wel omdat het een FM-toon toevoegt aan het originele radarsignaal en dat in gewijzigde vorm terugkaatst", zegt Jos Arnauts van Yuco Technologies. Het systeem misleidt de radar en doet de snelheid die eender welk Europees radarsysteem meet met 30% dalen. Wie aan 180 km/u wordt geflitst, krijgt een overtreding als zou hij 130 km/u hebben gereden. Dat is de snelheid die de Multanova zal hebben geregistreerd.



"Alleen in België en Frankrijk is het wettelijk verboden om snelheidscontroles te ontwijken", zegt Arnauts. "Daarom zetelen wij ook in Nederland en is op onze webstek de Belgische vlag weggehaald. Al past ons systeem niet in het rijtje van radardetectoren. Die verwittigen de chauffeur als hij een radar nadert. Groot nadeel is dat die toestellen vaak erg onbetrouwbaar zijn en vaak geen kik meer geven als je in een ander Europees land rijdt." Yuco is zo zeker van zijn zaak, dat het de koper een testperiode van een maand geeft en een schriftelijke garantie van een jaar tegen snelheidsovertredingen. Het systeem zelf kost 1.895 euro. "De kopers zijn dan ook vooral zakenmensen die vaak op de baan zijn", aldus Jos Arnauts.

 
 
Bron: Gazet van Antwerpen
 
  28-8-2002  


|

FlitsKaart