70 km/u op glad wegdek te onduidelijk

 

Automobilisten zijn gisteren massaal op de bon geslingerd op delen van snelwegen waar door slijtage van het wegdek niet harder mag worden gereden dan 70 kilometer per uur. De snelheidslimiet valt echter veel automobilisten niet op. Zij rijden nietsvermoedend verder op de normale snelheid waartoe de driebaans snelweg zich lijkt te lenen.
Met name op de A16 bij Dordrecht was het raak. Veel gedupeerden waren woest omdat zij volgens hen niet goed waren geïnformeerd over de maximumsnelheid ter plaatse. Zij trokken woedend aan de bel bij deze krant. „Alleen aan het begin van de beperking staat een 70-km-bord. Vervolgens wordt het nergens herhaald en is ook onduidelijk wanneer de beperking ophoudt”, aldus een gedupeerde.Graaien

Volgens de automobilisten heeft de actie niets te maken met veiligheid, maar probeert de politie op deze manier nog even snel wat geld bij elkaar te graaien voor het eind van het jaar.Op de A16 bij Dordrecht werden in tweeënhalf uur tijd 2830 van de 3900 passerende automobilisten betrapt; dat is ruim 72 procent. De hoogst gemeten snelheid was 154 kilometer per uur. Ruim honderd automobilisten boven de 130, zo liet het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gisteren weten. „Zij kunnen een dagvaarding tegemoet zien en krijgen mogelijk een rijontzegging’’, aldus een woordvoerder. Op de A27 ter hoogte van Zederik werd 8 procent van de automobilisten op de bon geslingerd. De hoogste snelheid was hier 121 kilometer per uur.
Het KLPD zegt dat de extra snelheidscontroles de afgelopen week weldegelijk herhaaldelijk zijn aangekondigd.

 
 
Bron: Telegraaf (login pagina)
 
  12-5-2004  


|

FlitsKaart