70 km/u op snelwegen rond Rotterdam709x

De snelheidsbeperking die werd ingevoerd na het ontstaan van het oliespoor op de wegen rond Rotterdam blijft nog het hele weekend van kracht. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.
De snelwegen rond Rotterdam waren donderdag een groot deel van de dag gestremd door het oliespoor. Vrijdagochtend om kwart voor tien werden de wegen weer opengesteld.

Hoewel de olie is verwijderd, blijven de wegen stroef en is de maximumsnelheid tijdelijk aangepast naar 70 kilometer per uur.

Op de A15 en de A20 waren vrijdag om ongeveer half zeven lange files ontstaan doordat de verbindingswegen naar de A4 (Beneluxtunnel) en de A13 (richting Den Haag) wegens schoonmaak- en asfalteringswerk waren afgesloten. Verder waren op de A4, A20 en A13 rijstroken afgesloten en was ook de afrit naar Rotterdam Airport onbruikbaar.

Volgens een woordvoerster van de KLPD is het oliespoor donderdag ontstaan door een lek in een vrachtwagen. In de laadbak van die wagen was een rubber losgeraakt, waardoor de plantaardige olie kon wegsijpelen.

De 34-jarige man uit Pijnacker die achter het stuur zat, werd op het lekken geattendeerd door een medeweggebruiker. De man is niet aangehouden. Wel is een onderzoek naar de zaak ingesteld.

Bron:  RTV Rijnmond

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram