Dit soort idioten stop je niet met een flitscamera

 

De 56-jarige Nieuwegeiner die in maart een dodelijke aanrijding in Nieuwegein veroorzaakte, hoort vandaag welke straf hem boven het hoofd hangt. Justitie verdenkt hem van roekeloos rijgedrag. Verslaggever Roeland Franck doet via Twitter verslag vanuit de rechtbank.

Bij het ongeval op de kruising van de Graaf Florisweg en de ’s-Gravenhoutseweg in Nieuwegein op 10 maart overleed een 8-jarige jongen uit Houten. Een 10-jarig kind liep een schedelbasisfractuur op.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte onder invloed van alcohol en antidepressiva met een snelheid van 127 kilometer per uur op de kruising aan kwam rijden. Zijn gaspedaal was voor 98 procent ingetrapt. Hij reed door een verkeerslicht dat al zeven seconden op rood stond en knalde bovenop de auto van een gezin uit Houten. ,,Het is verschrikkelijk’’, zegt de verdachte.

Volgens de verdachte raakt de zaak hem enorm. Hij dronk wodka ‘om de scherpe randjes van zijn bestaan af te halen’. In de auto dronk hij steeds slokken wodka, tot de fles leeg was. De man reed van Lopik naar Nieuwegein en merkte in Nieuwegein dat hij aangeschoten raakte. De 56-jarige Nieuwegeiner dacht dat hij nog thuis kon komen zonder ongelukken.

De agenten die op het moment van het ongeluk toevallig in de buurt waren, hoorden de klap. Ze waren als eerste bij het ongeval en zien de ravage. De verdachte hoort het verhaal van de rechtbank instemmend knikkend aan. ,,Ik voel me een kindermoordenaar, een monster.‘’

In haar slachtofferverklaring vertelt de moeder van de beide jongens hoe heftig het voor haar was om haar zoontjes te zien het ongeluk. ,,Mijn lieve, altijd vrolijke Milan is dood.‘’ Sven, de oudste zoon, heeft hersenletsel: ,,Het is zijn droom om profvoetballer te worden. Het is mijn diepste wens dat hij die droom niet opgeeft.‘’

Ook de vader, opa oma van de jongens komen aan het woord. Zij laat de verdachte een foto zien van haar kleinzoon: ,,Zou u even willen kijken?‘’ De opa van de jongens vraagt de verdachte om niet in berioep te gaan, als de straf voor hem hoger uitpakt dan verwacht. ,,U zegt dat u spijt hebt en mee wilt werken. Gun de slachtoffers rust!‘’

De tragische dood van de 8-jarige jongen kwam in Houten keihard aan. Onder meer de basisschool en voetbalclub FC Delta Sports ’95 waren in diepe rouw door het plotselinge overlijden van hun klas- en teamgenootje.

Reactie Flitsservice: Dit soort ongelukken, door idioten onder de invloed, veel en veel te hard, worden vervolgens weer misbruikt om de boetes verder te verhogen, voor de politie om u te flitsen voor een paar km/u veilig te hard met als argument: "Wij flitsen hier omdat in de afgelopen paar jaar er een dodelijk ongeval is gebeurd." 

Zijn deze maniakken te voorkomen? Nee, er zal altijd wel iemand onder de invloed van alcohol of drugs rijden. Daarom zijn dit soort mensen maniakken. Hoe zielig hun excuus ook is. Wat hun persoonlijke problemen ook zijn. Hoeveel controle je er ook op gooit, hoe hoog je de boetes ook maakt. Er zal er altijd eentje zijn.

Daarom is het zaak om zelf zoveel mogelijk op te letten, voor zover mogelijk, om de kans hierop zoveel mogelijk te verkleinen.

 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  6-12-2019  


|

FlitsKaart