Flitsbus omgetrokken en beklad

 

Breda - Een bord van de flitsbus aan de Graaf Engelbertlaan is omver getrokken en de andere is beklad met verf. De borden werden woensdag geplaatst als onderdeel van een actiepakket om de snelheid op de zuidelijke rondweg binnen de limieten te houden.

De borden verschenen nadat de gemeente enkele weken geleden opzichtig de flitspatrouilles van de politie faciliteerde door aan beide zijden van de rondweg bosjes te plaatsen onder de verkeersborden, zodat daarmee de flitsers uit het zicht zouden staan. Deze bosjes werden in het weekend van 13 april teruggesnoeid door een onbekende. Daarmee was de flitsheg om zeep geholpen. De gemeente Breda counterde 16 april met het bord 'Slow down! hier komt iets nieuws.'

En dat nieuws werd woensdagmiddag gepresenteerd. Wethouder Boaz Adank ging hoogst persoonlijk naar de Graaf Engelbertlaan om de nieuwe maatregel te onthullen. Aan beide kanten verschenen borden van verdacht echt lijkende flitsbusjes, zodat de weggebruikers toch even twijfelen of er geflitst wordt. "We dachten, die fanatieke tuinman komt anders vast nog wel eens langs. Nu hebben we samen met de creatieve sector dit bedacht."

"Het uitgangspunt is dat we snelheidsvermindering en daardoor vermindering van geluidsoverlast voor elkaar krijgen", geeft de wethouder aan. "Dat is wat we hebben afgesproken met de omwonenden. Het is daar gewoon zeventig, dat hebben we afgesproken. Is aan de overheid om te handhaven. Dat doen we dus ook."

Foto's bij de bron

Reactie Flitsservice: "Dat is afgesproken met omwonenden". Nee, de gemeente wilde nog een paar woontorens bouwen op trouwens best flinke afstand van de weg en heeft toen maar bedacht om die weg 70 te maken. Want met de automobilisten is helemaal niets afgesproken, daar is aan opgelegd. 

Vergelijk vervolgens eens met Hardenberg, waar de maximum snelheid 100km/u is en de huizen nog korter op de weg staan. Je hebt dus een brede open weg met een limiet die totaal niet overeenkomt met het wegbeeld en daar ga je dan bijna elke dag staan flitsen, "want er zijn zoveel hardrijders".

Maar, beste bewoners van Breda, jullie stemmen zelf op partijen die dit soort ongein mogelijk maken.

 
 
Bron: Breda Vandaag
 
  9-5-2019  


|

FlitsKaart