Opnieuw honderden bekeuringen tijdens actieweek tegen afleiding in het verkeer

 

Van 6 tot en met 10 mei heeft Team Verkeer in samenwerking met het politiedistrict de Baronie (Breda en omgeving) controles verricht in het kader van de Mono Campagne. Daarbij werden, net als tijdens voorgaande acties, ruim 500 bekeuringen uitgedeeld met een totaal boetebedrag van ruim € 128.000.

Tijdens deze actieweek is er gebruik gemaakt van een touringcar waar vanuit overtredingen werden gespot. Daarna werden de betrokken bestuurders aan de kant gezet door onopvallende politie-eenheden. De aandacht van de agenten ging speciaal uit naar het gebruik van de mobiele telefoon en afleiding in het verkeer. Daarbij werden er in totaal 526 processen-verbaal opgemaakt waaronder 395 maal voor het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden. 22 bestuurders reden meer dan 30 km harder dan toegestaan.

Uit de cijfers blijkt dat de veel bestuurders hardleers zijn als het gaat om het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur. Tijdens een actieweek in april in de omgeving Roosendaal werden ook al 503 bekeuringen uitgedeeld.

Afleiding door een smartphone achter het stuur is een van de grootste ergernissen in het verkeer en het is vooral heel gevaarlijk. Om die reden controleert de politie in Zeeland en Noord-Brabant tot september extra op afleiding tijdens het rijden. Dat doen zij op een bijzondere maar effectieve manier; vanuit een touringcar.

Reactie Flitsservice: Als je dan toch zonodig je telefoon moet gebruiken tijdens het rijden, wees je dan zeer bewust van wat er om je heen gebeurt. Doe dit nou niet op snelwegen waar heel snel stop & go files onstaan. Kijk niet lang op je scherm, want even de andere rijstrook opschieten of in de berm komen gebeurt zo snel. Denk vooral niet "dat overkomt mij niet". Dat dachten al die mensen die inmiddels onder de grond liggen of gecremeerd zijn ook.

 
 
Bron: Politie
 
  12-5-2019  


|

FlitsKaart