Politie Midden Nederland, #manmanman

 

Vandaag kwamen bij ons diverse meldingen binnen van meerdere controles in de buurt van Lelystad waarbij verschillende verstoptechnieken werden toegepast.

Zo was er op de Larserdreef in Lelystad een snelheidscontrole verstopt in een reclamebord. Die hadden we al eerder dit jaar voorbij zien komen.

Op de N302 in de buurt van Lelystad Airport werden ook twee controles gemeld waarbij geniepige methodes werden toegepast om maar zoveel mogelijk boetes te scoren. Zogenaamd voor de veiligheid.

Eén van de snelheidscontroles was verstopt in een aanhanger. Deze manier wordt al enkele jaren gebruikt in en rond Rotterdam en Breda, maar nog niet in Flevoland.

De manier van de tweede controle op de N302 hadden we nog nooit gezien. De snelheidscontrole zit daar verstopt in een mobiel toilet. Hoe verzin je het?

Naast dat deze manieren waarschijnlijk bedacht zijn om zo min mogelijk op te vallen waren de onopvallende politievoertuigen ook nog voorzien van bordjes met werkverkeer en droegen de controleurs oranje hesjes om zo op wegwerkers te lijken.Foto's aanhanger en mobiel toilet via Serge, Foto reclamebord ingezonden
Wij krijgen van dit soort controles toch een vieze smaak in onze mond. Als je dan ook nog de plekken erbij neemt waar ze dan staan te controleren,

De N302 is een 2x2 autoweg met een kruising waar iemand bedacht heeft dat daar 80 de limiet moet zijn. Je komt aanrijden en het stoplicht staat of gaat op groen. Rem je dan af naar 80, terwijl het licht voor je neus op groen staat? Nee, natuurlijk niet. Wanneer is deze kruising gevaarlijk? Als iemand met 90-100km/u door groen rijdt of als iemand door rood rijdt?

Kun je met radar op roodlicht controleren? Nee, natuurlijk niet. Daar wordt totaal niet op gecontroleerd. Daarom is deze radarcontrole er niet voor de veiligheid. Als het namelijk om de veiligheid zou gaan zou je primair op roodlicht negatie controleren in plaats van op snelheid. Daarom: #manmanman

 

 
 
Bron: Flitsservice
 
  17-12-2019  


|

FlitsKaart