Waarom een sloot/greppel veiliger is dan bomen naast de weg

 

Onderstaand een link naar een ongeval waarbij het voertuig in de sloot terecht komt en de bestuurder daardoor zonder verwondingen uit de auto kon klimmen, mede door het gebruik van de gordel. Zoals op de foto's te zien is, scheelde het maar verrekte weinig of de bestuurder was tegen een boom geklapt, met alle gevolgen van dien.

De laatste tijd is er nogal discussie op politiek niveau over de bomen langs de weg. Standaard reacties van tegenstanders van kap van deze bomen komen standaard met de bekende dogma's zoals "als je je aan de regels houdt", "als je niet te hard gaat" etc etc. dan knal je niet tegen een boom. Maar wat als een ander ervoor zorgt dat je van de weg raakt? Waarom de boel niet opnieuw inrichten met bomen achter een greppel? Dan heb je meer kans om levend uit je auto te stappen, dan als je tegen een boom klapt. Het zou vele doden per jaar kunnen schelen.

Update: Met een sloot bedoelen we dus niet een sloot met een meter diep water erin. Het gaat om ondiepe sloten danwel greppels zoals in de foto te zien is.

https://112nieuwsonline.nl/2019/05/25/personenauto-wijkt-uit-en-beland-op-de-kop-in-sloot-in-beek-en-donk/

 
 
Bron: 112 Nieuws Online
 
  25-5-2019  


|

FlitsKaart