A2 afgesloten om gedrag automobilisten1630x

De A2 is zaterdag in zuidelijke richting afgesloten geweest vanaf knooppunt Deil. Rijkswaterstaat besloot hier rond 17.20 uur toe omdat automobilisten door te keren probeerden aan de files te ontkomen die ontstonden door de werkzaamheden aan de Maasbrug. Volgens Rijkswaterstaat kwam daardoor de veiligheid van de weggebruikers in het geding, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

De weg tussen knooppunt Deil en Hedel werd om 19.45 uur weer vrijgegeven. De lokale wegen zouden het verkeersaanbod weer kunnen verwerken. Het verkeer moet wel rekening houden met forse vertraging, meldt de VID.

In verband met werkzaamheden aan de Maasbrug was de A2 in de zuidelijke richting naar Den Bosch vanaf Hedel en knooppunt Empel afgesloten. Ondanks de eerdere waarschuwingen van Rijkswaterstaat probeerden automobilisten via de Oude Rijksweg te rijden. Die weg loopt parallel langs de A2 tussen Hedel en Den Bosch.

De file sloeg terug op de A2 en een deel van de automobilisten zou zich weinig hebben aangetrokken van de verkeersregels en fatsoensnormen. Het gedrag van de autorijders leidde ertoe dat Rijkswaterstaat de verzorgingsplaats De Lucht aan de A2 al eerder op de dag afsloot. De parkeerplaats en het pompeiland werden gebruikt als sluiproute en automobilisten reden over de vluchtstrook.

Vorig weekeinde was de A2 in de richting van Den Bosch ook afgesloten door werkzaamheden aan de brug.

Bron:  nieuws.nl : novum

Melder: Dikke Leo

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram