A44 dicht voor testen flexibele markering

 

DEN HAAG | De snelweg A44 van Den Haag naar Amsterdam is komend weekeinde ter hoogte van Oude Wetering afgesloten voor al het verkeer. Rijkswaterstaat voert dan proeven uit met de zogeheten dynamische wegmarkering.


Rijkswaterstaat test sinds oktober 2002 vijf verschillende systemen om met lampjes in het wegdek de weg in te delen. Door met de lampjes spitsstroken in te richten, kan een weg van twee naar drie rijbanen worden uitgebreid.
Tijdens de werkzaamheden worden de huidige lampen in het wegdek vervangen, om de oude lampen in het laboratorium te kunnen onderzoeken. Ook houdt Rijkswaterstaat remproeven en geluids- en comfortmetingen.

Een proef met dynamische wegmarkering op de A15 mislukte, doordat de lampjes kapot werden gereden. Daarom wil Rijkswaterstaat in de uitgebreide proef op de A44 verbeterde systemen van vijf fabrikanten uittesten. De wegmarkering blijft liggen tot eind 2004. Vanwege de werkzaamheden is de weg in de richting naar Amsterdam afgesloten tussen vrijdag 29 augustus 22.00 uur tot zondag 31 augustus 22.00 uur. Het verkeer op de A44 richting Amsterdam wordt vanaf de afrit Kaagdorp omgeleid. Het verkeer op de A44 van Amsterdam richting Den Haag kan gewoon gebruik maken van de rijksweg. | HC/GC

 
 
Bron: Haagsche Courant
 
  28-8-2003  


|

FlitsKaart