A58 staat hoog op lijst wegen waar te hard wordt gereden





 

KRUININGEN - Ondanks dagelijkse snelheidscontroles, het uitschrijven van vele boetes en het in beslag nemen van rijbewijzen wordt er op de A58 hard gereden.



Het Zeeuwse deel van deze rijksweg prijkt zelfs op de tweede plaats van de wegen waar de gemiddelde overschrijding van de maximumsnelheid het hoogst is, zo blijkt uit een overzicht van Rijkswaterstaat in het AD. Teamchef A. Marcusse van de Verkeerspolitie Zeeland stelt echter dat de gemiddelde snelheid de afgelopen jaren is gedaald. Maar nog steeds wordt er te hard gereden, vervolgt de politieman. Dat ligt volgens hem niet aan de inzet van zijn mensen. Die zijn zowat dagelijks op en langs de A58 te vinden. Ook politiewoordvoerder J. van Mourick benadrukt dat er tegenwoordig minder hard over die snelweg wordt gereden dan enkele jaren terug.



De beide politiemannen denken dat het Zeeuwse deel van de A58 zich leent voor hard rijden.



Ze wijzen daarbij naar de geringe verkeersdruk in vergelijking tot andere wegen en het open landschap. De overtreders zijn niet in een categorie te vangen, aldus Marcusse. Het gaat zowel om toeristen als mensen uit de buurt die toch dagelijks over de A58 rijden en weten dat er gecontroleerd wordt. Volgens Marcusse wordt er over het gehele gedeelte van de A58 te hard gereden. Er is volgens hem dan ook geen echte hotspot aan te wijzen.

 
 
Bron: Provinciale Zeeuwse Courant
 
  16-5-2006  


|

FlitsKaart