A6 als racebaan: verscherpt toezicht

 

Het Verkeersteam van de Flevolandse politie houdt extra controles op de A6. De Flevolandse snelweg is regelmatig een racebaan. In het verleden controleerde het KLPD(Korps Landelijke Politie Diensten) regelmatig op de snelweg, met name tussen Lelystad en Almere.

Maar het aantral controles nam af, ’daarom doen wij het nu’, zegt Evert Onink, woordvoerder van het Flevolandse Verkeersteam.

Enige tijd terug tijdens snelheidscontroles bij Hajé - tussen Lelystad en Almere - schrok de politie van het grote aantal hardrijders. Waarop werd besloten vaker controles te houden op de snelweg. Met resultaat: deze week raakten elf automobilisten hun rijbewijs kwijt. "Honderdzeventig, hondertachtig kilometer per uur lijkt niet eens meer uitzonderlijk", zegt Onink.

Gisteren werd gecontroleerd op de A6 ter hoogte van Urk en Nagele. Als het even kan, rukt de politie uit met lasergun. "Dan pak je de echte hardrijders, niet de mensen die net iets te hard rijden. En het is boter bij de vis: ter plekke je rijbewijs inleveren als je meer dan vijftig te hard rijdt."

 
 
Bron: DeStentor
 
  6-12-2009  


|

FlitsKaart