Aangekondigde radarcontrole N 235 Watergang





 

WATERGANG - Op de N235 in Watergang wordt aanstaande vrijdag 29-09-2006, gedurende vrijwel de hele dag, op snelheid gecontroleerd. Tijdens deze snelheidscontrole wordt ook wederom weer zeer streng opgetreden tegen het inhalen over doorgetrokken strepen, onjuist voorsorteren, rijden over busstroken en ander a-sociaal gedrag.



Het toezicht moet er voor zorgen dat de kruising veiliger wordt voor alle verkeersdeelnemers. De verkeersintenstiteit op het kruispunt is zeer hoog: overstekende voetgangers en (brom)fietsers, uit- en instappende passagiers bij de bushaltes, het op- en afrijden van het verkeer van het overzetveer, kort na elkaar liggende zijwegen met veel oprijdend verkeer, lijnbussen wisselen van rijstrook en ten het vele forensenverkeer tussen Amsterdam en Purmerend.



Ondanks herhaaldelijke snelheidscontroles overschrijdt nog steeds bijna de helft van de weggebruikers de 50 km-limiet. Op de N235 zijn de afgelopen maanden dan ook duizenden hardrijders geflitst tijdens controles met een onopvallende radarauto. Een honderdtal overtreders werd staande gehouden tijdens controles waarbij de snelheid van de voertuigen met een lasergun werd gemeten. Hierbij werd van één bestuurder het rijbewijs ingevorderd omdat hij meer dan 50 km per uur te hard reed. Tijdens de mobiele radarcontroles werd 69 keer een snelheid gemeten van meer dan dertig km per uur of meer gemeten.

 
 
Bron: Noord hollands dagblad
 
  28-9-2006  


|

FlitsKaart