Aanhoudingen bij veiligheidscontrole Barneveld1073x

De politie en andere opsporingsdiensten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een veiligheidscontrole langs de snelweg A1 (Apeldoorn - Amersfoort) ter hoogte van Terschuur bij Barneveld dertien automobilisten aangehouden.
Peter van Zetten

Daarnaast zijn tientallen processen-verbaal uitgedeeld en veel nog openstaande boetes geïnd. Bijna duizend automobilisten zijn gecontroleerd, aldus een woordvoerder van de politie.

De arrestanten zijn mannen tussen de 16 en 43 jaar en afkomstig uit het hele land. Een verdachte komt uit het Franse Venouse. Ze hebben zich volgens de politie schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit of drugsbezit. Onder de bijna duizend gecontroleerde weggebruikers waren er maar twee die te veel hadden gedronken. Wel zijn 203 bestuurders geflitst terwijl ze te hard reden.

Belastingschuld

Aan de controle deden behalve de politie onder meer de douane, marechaussee, Algemene Inspectiedienst, Voedsel en Waren Autoriteit, Rijkswaterstaat en de belastingdienst mee. De laatste dienst heeft onder meer twee auto’s in beslag genomen van mensen die nog 22.000 euro aan belastingschuld moesten betalen.

Bij de controle is gebruik gemaakt van de nieuwe catch scan, aldus een woordvoerder van de politie. Een soort digitale camera maakt daarbij opnames van kentekens en vergelijkt die gegevens meteen met data uit andere bestanden. Met de catch scan werden 37 belastingovertredingen, twee overtredingen van de vermogensbelasting, vier opsporingssignaleringen en een geschorst kenteken ontdekt.

Tevreden

De politie is tevreden over de resultaten van de omvangrijke controle. Door nieuwe technieken is het nu mogelijk een breed publiek op veel veiligheidsaspecten aan te spreken, aldus de politiewoordvoerder.
(c) ANP

Bron:  Nu.nl

Melder: HUMPIE

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram