Aanpak van 'dodenweg' hard nodig





 

De provincie Zuid-Holland ziet niet een twee drie mogelijkheden om de Wippolderlaan veiliger te maken. Gedeputeerde Houtman wil eerst analyses van de politie hebben die de toedracht van beide dodelijke ongelukken verklaren. Anderzijds wijst hij erop dat de weg aan alle eisen voldoet. "Hij is duurzaam veilig volgens ons."

Houtman vindt het te gemakkelijk alle verantwoordelijkheid bij de provincie te leggen. "De weg is ingericht om er tachtig kilometer per uur te rijden. Het rijgedrag dat automobilisten laten zien, past er echter niet altijd bij. Wij kunnen niet voorkomen dat iemand er 150 kilometer per uur rijdt. Als weggebruiker neem je dan onverantwoorde risico's", aldus de gedeputeerde.

De Wippolderlaan is een van de zogenaamde stroomwegen. Een lagere maximum snelheid heeft geen zin, maakt Houtman duidelijk, omdat de laan dan gaat 'concurreren' met andere wegen die geen doorgaande functie hebben. Daarom heeft het in zijn visie geen zin om te gaan denken aan verkeersdrempels of rotondes. "Ik heb geen idee hoe je de weg nog veiliger kunt maken."

In het overleg dat hij regelmatig met de politie heeft, zal het onderwerp snelheidscontroles opnieuw aan de orde komen, belooft hij.


 
 
Bron: Haagsche Courant
 
  24-1-2003  


|

FlitsKaart