Aanpassen matrixborden zou miljoenen kosten2533x

Het zou miljoenen euro's kosten om overal met matrixborden boven de snelweg aan te geven hoe hard automobilisten mogen rijden. Dat schrijft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) dinsdag aan de Tweede Kamer.

SP-Kamerlid Farshad Bashir wil af van de onderborden, waarop staat dat alleen tussen 19.00 uur en 06.00 uur 130 kilometer per uur mag worden gereden. Matrixborden die de op het moment geldende snelheid aangeven, zouden volgens hem voor minder verwarring zorgen. De matrixborden zouden moeten worden aangepast om de verschillende snelheden te kunnen tonen. Ook moeten op veel plekken matrixborden worden opgehangen.

Volgens Schultz is het niet nodig om zoveel geld uit te geven, omdat mensen de borden met tijdstippen best begrijpen. Dat blijkt uit een proef die op de A6 is gedaan, aldus de minister. De borden met de tekst 'Bij gesloten spitsstrook' worden wel vervangen. In de loop van volgend jaar komen er draaiende panelen, die verschillende snelheden kunnen tonen.

Bron:  Nu.nl

Melder: Asfaltvreter

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

De gigantische chaos van borden op de autosnelwegen zorgt ervoor dat de automobilisten niet meer weten wanneer welke snelheid gereden mag worden.

De eenvoudigste oplossing ligt zo voor de hand, dat de minister die kennelijk niet ziet. De oplossing is gewoon 130 km/u op alle autosnelwegen. Dit bespaart miljoenen Euro's en kan direct ingevoerd worden.