Aantal doorrijders stijgt in Brabant





 

Steeds meer mensen rijden door na een ongeluk, blijkt uit onderzoek door Omroep Brabant. Het aantal ongelukken waarbij mensen gewond raakten is met zestien procent gestegen. Dat aantal liep vorig jaar op tot 408 personen. Dit blijkt uit de jaarcijfers van de regionale politiekorpsen in Brabant, meldt de omroep.



De politie in Zuid- en Oost-Brabant zegt dat het aantal doorrijders in de regio licht stijgt. "In het afgelopen jaar zijn 75 personen gewond geraakt bij een dergelijk ongeluk. In de afgelopen vier jaar is één persoon overleden", vertelt Els Reijnders, woordvoerder van de politie Zuid-Oost Brabant.



Op de website van de regionale omroep worden oplossingen aangedragen. Een lezer schreef dat doorrijders denken anoniem weg te komen met hun overtreding. Geblindeerde ruiten vergroot die anonimiteit. "Donkere folie moet verboden worden. Ik kan het oplichtende derde remlicht niet zien bij donkere ruiten, dit kan zeer gevaarlijk zijn", aldus een lezer op de website.



De politie in Brabant zegt zich bewust te zijn van de geblindeerde ruiten. "Ik doe hier geen uitspraken over, daar moet de provincie over oordelen", zegt Reijnders.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  17-1-2005  


|

FlitsKaart