Actie Stop Bos beetje plat1187x

De actie ‘Stop Bos’ van de vervoersbranche tegen de verhoging van de dieselprijs is ‘een beetje plat’. Het speelt te veel op de man, maar onder de indruk is minister Wouter Bos (Financiën) niet. „Het debat wordt scherper, grover.

Dat zie je in de samenleving en in de Tweede Kamer. Dat leidt tot grote woorden. Maar mijn korte naam past ook goed op protestborden.”

Bos zegt dit vandaag in een interview in deze krant. Hij is niet verrast door de vele negatieve reacties op de begroting. „We hadden ons al gerealiseerd dat het moeilijk uit te leggen zou zijn dat we maatregelen nemen terwijl het met de economie zo goed gaat.”

Over de algemene beschouwingen is Bos tevreden. Premier Balkenende deed het in zijn ogen goed. ,,Hij was fris, monter. Hij bleef scherp tot het laatste moment.”

Over VVD-leider Mark Rutte is de minister van Financiën minder te spreken. Volgens Bos ‘belazert’ Rutte de boel door alleen maar te hameren op belastingverhogingen. Hij negeert de lastenverlagingen van het kabinet. Balkenende en Bos voerden in de Kamer samen een act op om het Rutte onder de neus te wrijven. Bos: „Als hij tot achttien lastenverzwaringen komt, tellen wij zo negentien lastenverlichtingen.”

Bron:  Algemeen Dagblad

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram