Adellijke titel op kentekenbewijs kost 2,5 ton

 

Het kost de RDW 250 duizend euro om de titel van automobilisten met blauw bloed op hun kentekenbewijs te zetten. Dat schrijft minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) in antwoord op Kamervragen. In november bepaalde de rechter dat de voormalige Rijksdienst voor Wegverkeer adellijke titels verplicht op kentekenbewijzen moet zetten. Daardoor moet het systeem van de RDW worden aangepast.

De rechtszaak was aangespannen door een baron die van de RDW een nieuw kentekenbewijs kreeg zonder zijn adellijke titel. Die had er daarvoor wel op gestaan. De RDW vond dat het te veel kostte om de titel erop te zetten. De rechtbank veegde dit bezwaar van tafel op basis van een Koninklijk Besluit uit 1822.

De RDW gaat de extra kosten waarschijnlijk dekken door een tariefwijziging voor de afgifte van kentekenbewijzen, laat een woordvoerder dinsdag weten. Dit zou betekenen dat de bewijzen duurder worden.

De dienst wijzigt het systeem eenmalig. Dat voorkomt dat de RDW adellijke titels handmatig moet invoeren. Hiervan zouden de kosten niet zijn in te schatten, zegt de woordvoerder.

De aanpassing van de systemen duurt uiterlijk tot 2010. Tot die tijd kunnen jonkheren, ridders, baronnen, graven en prinsen hun titel handmatig op de kentekenbewijzen laten zetten.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  12-11-2007  


|

FlitsKaart