Agent beboet voor ongeluk bij snelheidscontrole

 

Een agent uit Delfzijl moet een boete van 1000 euro betalen voor het veroorzaken van een aanrijding bij het uitvoeren van een snelheidscontrole. Dat heeft de rechtbank donderdag besloten. Ook raakt de agent 3 maanden zijn rijbewijs kwijt.

De agent wilde met zijn auto het fietspad blokkeren voor een bromfietser die volgens de lasergun van de agent te hard reed. Toen de bromfietser uitweek stuurde de agent zijn auto zo, dat de brommer daardoor tegen de auto botste. De persoon die achterop de bromfiets zat hield aan de botsing een gebroken enkel over.

Volgens de rechtbank was de agent onvoorzichtig en creëerde hij met zijn gedrag een onveilige situatie.


De politieagent uit Delfzijl die onlangs een botsing veroorzaakte tijdens een snelheidscontrole, is hiervoor veroordeeld tot een boete van duizend euro. Ook is hij drie maanden zijn rijbewijs kwijt.

Dagblad v/h Noorden schreef: Agent raakt rijbewijs kwijt

De 30-jarige agent was aan de kant van de weg bezig met de controle via een lasergun en probeerde een veel te snel rijdende snorfietser aan te houden. Toen deze uitweek, stuurde de agent zijn auto een stukje in de richting van de snorfietser. Ondanks een poging om een botsing te voorkomen, ging het toch mis. Door de aanrijding brak de passagier van de snorfietser zijn enkel.

Volgens de rechtbank is de agent aanmerkelijk onvoorzichtig bezig geweest en mag er juist van een agent verwacht worden dat hij de verkeersveiligheid goed in de gaten blijft houden.

Het vonnis is volgens de rechtbank afgestemd op het werk van de agent. Met deze uitspraak zou hij niet te maken krijgen met ernstige disciplinaire maatregelen, zoals het verlies van zijn baan.

 
 
Bron: telegraaf.nl
 
  12-3-2009  


|

FlitsKaart