Agent 'busincident' en chauffeur gaan praten

 

De motoragent in burger die onlangs een buschauffeur in de boeien sloeg vanwege 'onnodig toeteren' gaat deze week met de arrestant in gesprek. De chef van de agent en een leidinggevende van de chauffeur zijn daarbij aanwezig. De bijeenkomst moet duidelijkheid scheppen over de precieze toedracht van het incident.

Op 14 maart dwong de agent in de burger op een onopvallende motor de Q-liner naar Emmen tot stoppen. De busbestuurder zou bij het Hoofdstation onnodig hebben getoeterd. De chauffeur negeerde het stopteken van de agent, omdat hij niet geloofde dat de motorrijder een agent was.

Het zwaaien met wat later een politielegitimatie bleek, deed hem niet van gedachten veranderen. Bovendien bediende de agent zich volgens passagiers van lijn 300 van cowboyachtige capriolen om de bus tot stoppen te dwingen. De 37-jarige buschauffeur uit Westerbroek werd uiteindelijk geboeid afgevoerd. Hij zat zes uur vast.

Brief
Burgemeester Jacques Wallage heeft in zijn hoedanigheid van korpsbeheerder opheldering gevraagd over het voorval. De politie zegt deze week met een verklaring te komen. De politie vond het aanvankelijk niet nodig de buspassagiers te horen. Pas nadat een verontwaardigde reiziger een brief stuurde naar Arriva, de korpschef en burgemeester Jacques Wallage, zocht de politie contact met getuigen. Verscheidene reizigers hebben ondertussen hun beklag gedaan over het optreden van de motoragent.

De politie gebruikt in de stad, naast de reguliere politiemotoren, een gewone motor in het verkeer. Een zwarte Suzuki Bandit ABS, die niet herkenbaar is als politiemotor. De berijder is gestoken in een onopvallend motorpak.

 
 
Bron: DVHN
 
  22-3-2007  


|

FlitsKaart