Agent verdoet tijd in flitsauto

 

Agenten worden steeds vaker voor taken ingezet waar ze eigenlijk niet voor zijn opgeleid.

Door personele problemen moeten politiemensen nu dagenlang in flitsauto's zitten en achter de balie van het bureau staan omdat burgerwerknemers die dat voorheen deden, zijn wegbezuinigd.

"Het staat haaks op het beleid van onze politieminister Hirsch Ballin, die juist vindt dat er meer blauw op straat moet zijn. Maar door personeelsgebrek moeten de korpsen nu agenten van straat halen om andere taken uit te laten voeren", zegt woordvoerder Wiep van der Pauw van de Algemene Christelijke Politiebond.

Extra bonus

Zo worden agenten in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland gedwongen plaats te nemen in flitsauto's om zo veel mogelijk snelheidsduivels op de bon te slingeren. De bonnenregen is nodig om het politiekorps te helpen aan genoeg bekeuringen, waarmee ze een extra bonus van 900.000 euro krijgen.

Tot voor kort werden de controles voornamelijk uitgevoerd door bijzondere opsporingsambtenaren. Omdat daar personeelsproblemen zijn, worden de eenheden nu verder uitgebreid met duurbetaalde politiemensen. "Het is een probleem dat bij meerdere korpsen speelt. Ook worden agenten achter de balie gezet omdat administratieve krachten zijn wegbezuinigd", zegt Van der Pauw.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  17-9-2010  


|

FlitsKaart