Agenten belonen nette bestuurders906x

Agenten delen vanaf nu bij wijze van proef in Gelderland tijdens verkeerscontroles niet alleen bekeuringen uit aan overtreders, maar ook loten aan automobilisten die hun zaakjes juist goed voor elkaar hebben.

De voorbeeldige bestuurders maken met het lot kans op bijvoorbeeld een gratis slipcursus of een veiligheidspakket voor de auto. Voorheen stonden bij verkeerscontroles alleen de automobilisten centraal die te hard reden, met drank op achter het stuur zaten, geen gordel droegen of in een wagen met gebreken reden.

De Gelderse politie en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland hebben nu de handen ineengeslagen om juist aandacht te vragen voor voorbeeldige bestuurders.

"Vergis je niet", waarschuwt een politiezegsman, "we blijven bekeuringen uitdelen aan hard- en drankrijders. Daarnaast gaan we nu ook bestuurders belonen die alles goed doen."

Positief

De proef, die woensdag startte en tot eind mei duurt, heet ’Belonen naast straffen’. Elke vijfde brave automobilist krijgt van de controlerende agenten een lot waarmee de bestuurders kans maken op prijzen die aan veilig rijden gerelateerd zijn. De politie stelt dat de afgelopen tijd vooral aandacht is geschonken aan handhaven en dat het nu tijd is om de ’positieve kant’ te belichten.

Bron:  Telegraaf

Melder: sjnd

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram