Agenten in opleiding plegen examenfraude1356x

LELYSTAD - Zeven agenten in opleiding hebben volgens de korpsleiding van de politie Flevoland gefraudeerd. De zeven studenten aan de academie in Amsterdam hebben werkstukken gekopieerd en opdrachten verzonnen. Vier van hen wacht ontslag.

De korpsleiding heeft vier van de zeven studenten met onmiddellijke ingang geschorst in afwachting van onvoorwaardelijk ontslag. De andere drie agenten in opleiding beginnen in een lagere functie. De studenten aan de academie in Amsterdam zijn officieel al in dienst bij de politie Flevoland.

De zeven agenten in spe zijn eind 2006 betrapt, meldde een woordvoerder. De studenten zijn in 2002 begonnen aan de opleiding en waren dus bijna klaar. Een aantal van hen is tijdens de opleiding al eerder gewaarschuwd wegens laakbaar gedrag.

De fraude kwam aan het licht, toen een van de zeven tijdens een examen werd betrapt. Volgens de politie gaat het vooral om het verzinnen van opdrachten en het kopiƫren van examens. Een intern onderzoek leidde naar andere verdachten. Er is niet officieel aangifte gedaan van fraude na het geknoei met de examens.

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun
Tillie

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram