Agenten mishandelen fotograaf

 

Een 57-jarige man heeft tegen vier agenten aangifte gedaan vanwege mishandeling en vernieling. De man had in Hilversum foto's van de agenten genomen en weigerde die te wissen, waarna hij hardhandig werd aangepakt.

Het politiekorps Flevoland stelt een onderzoek in naar het incident, meldt De Pers. De Amsterdammer had de agenten van een speciale aanhoudingseenheid in mei gefotografeerd op een parkeerterrein. De agenten oefenden daar zonder helmen of maskers, waardoor ze op de foto's herkenbaar waren.

Volgens de politie vreesden de agenten voor hun veiligheid, omdat ze onder meer worden ingezet bij de arrestatie van gevaarlijke personen die serieuze veiligheidsrisico's opleveren.

Toen de Amsterdammer weigerde de foto's te wissen, kreeg hij ruzie met de agenten. Die pakten hem uiteindelijk vast en wisten de foto's.

<>< b="">

De man deed aangifte van mishandeling en vernieling, waarop een ander politiekorps een onderzoek instelde. Het Openbaar Ministerie heeft geconcludeerd dat de agenten onrechtmatig hebben gehandeld, maar justitie doet er verder niks mee, omdat vervolging 'niet in verhouding' zou staan met de gebeurtenis.

De korpsleiding is geadviseerd de zaak te onderzoeken en maatregelen tegen de agenten te nemen. De leiding beraadt zich nog op een passende straf en heeft besloten oefeningen tegenwoordig elders te houden, waar de kans kleiner is dat omstanders foto's nemen.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  11-4-2009  


|

FlitsKaart