ALD top-10 flitslocaties: A4 meest berucht

 

ALD Automotive heeft haar jaarlijkse top-10 van flitslocaties en trajectcontroles samengesteld. De lijst is gebaseerd op de CJIB-bekeuringen die de leasemaatschappij over heel 2013 heeft ontvangen en verwerkt voor haar klanten. Gemiddeld bedroeg de hoogte van een bekeuring in deze periode 72 euro, met een enkele uitschieter naar 620 euro.

Waar in 2012 de meeste bekeuringen nog werden opgelopen op de A2, ter hoogte van De Ronde Venen, is in 2013 de A4 de meest beruchte locatie om een boete op te lopen. Ter hoogte van Leidschendam-Voorburg Links werd er 3101 keer een boete opgelopen. De tweede plaats met 1851 bekeuringen, is wederom de A4 maar dan Leidschendam-Voorburg Rechts. De derde plaats is nummer 1 van vorig jaar: de A2 bij De Ronde Venen Rechts met 1819 bekeuringen. Naast de A4 en A2 loop je als automobilist ook op de A9 verhoogde kans op een boete.

Het afgelopen jaar kreeg de leasemaatschappij in totaal 10% meer bekeuringen te verwerken, dit zijn alle boetes en aanmaningen van gemeentes (10%), buitenland (6%) en het CJIB (84%). Dit lijkt in lijn met de cijfers van verkeersovertredingen van de Rijksoverheid, die in 2013 ook een duidelijke stijging vertonen. De stijging lijkt logisch te verklaren: meer trajectcontroles, verscherpte controles in het buitenland en een stijging van ALD’s leasevloot. Finance Manager Alex Schnater van ALD Automotive: “Door klanten proactief over nieuwe en opnieuw geactiveerde flitslocaties te informeren, hopen wij veilig rijgedrag en minder boetes te stimuleren.”

TOP 10 Flitslocaties en trajectcontroles in 2013:

Leidschendam-Voorburg, Trajectcontrole A4 links

Leidschendam-Voorburg, Trajectcontrole A4 rechts

De Ronde Venen, Trajectcontrole A2 rechts

Stichtse Vecht, Trajectcontrole A2 rechts

De Ronde Venen, Trajectcontrole A2 links

Stichtse Vecht, Trajectcontrole A2 links

Amstelveen, Rijksweg A9, 26.8 links

Utrecht, Trajectcontrole A12 Hoofdrijbaan links

Ouder-Amstel, Rijksweg A9, 25.350 rechts

Haarlemmermeer, Trajectcontrole A4, Haarlemmermeer rechts

 
 
Bron: AutoleaseWereld
 
  2-12-2014  


|

FlitsKaart