Alle boetes A6 verscheurd dankzij oplettende Flitsservice fotograaf3745x

Op 15 september hield het KLPD een controle op de A6. Hierbij zullen velen beboet zijn. Het is vanaf dit punt ongeveer een kilometer tot het bord "Einde 100" en velen versnellen al weer.

Om het een beetje te visualiseren hier de "pleeglocatie":


Op die dag komt ook Flitsservice vrijwilliger Tento voorbij die als bijrijder op een vrachtwagen een fotoverslag maakt.

Hij ziet meteen dat er iets niet klopt; er ontbreekt een bord, namelijk als je vanaf de oprit Almeerderzand de A6 op komt. Nergens blijkt daar dat je maar 100 mag.


(c) Tento. Stel er rijdt een vrachtwagen die je het zicht ontneemt op het linkerbord. Hoe hard mag je dan?Links staat wel een bord 100 en die is op zich ook duidelijk te zien als je op de linkerstrook van de snelweg rijdt, maar als op de rechterstrook een paar vrachtwagens rijden en je komt dan de snelweg op, zie je die dus niet. De regelgeving zegt ook dat de bebording aan beide kanten dient te staan.

De locale bewoners weten wel dat je daar maar 100 mag, maar als je vreemd bent, kan de verwarring ontstaan dat je 120 mag, en dat is best een zure boete.

Daarop is contact opgenomen met de persvoorlichting KLPD en de situatie uitgelegd. Het KLPD bericht vandaag dat de bebording inderdaad niet correct is en dat de controleur (die standaard opschrijft in zijn notitie's dat vooraf de bebording is gecontroleerd) dit voortaan beter dient te controleren en dat de boetes vernietigd zullen worden.

Kijk, daar kunnen de collega's van politie Drenthe nog eens een een lesje van opsteken. Gewoon toegeven dat er fouten zijn gemaakt en dat er geleerd van is.

Bron:  Flitsservice.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram