Anjumer op cursus na 'wheelie'

 

Vrijdagmorgen heeft de politie op de Hoofdweg in Damwoude het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige motorrijder uit Anjum. De motorrijder werd op de rotonde door een surveillerende agent gezien toen deze met hoge snelheid aan kwam rijden en een wheelie trok van zo’n 100 meter.

Vervolgens reed hij door in de richting van Damwoude waarbij hij een auto inhaalde en hierbij een doorgetrokken streep overschreed. Daarna trok hij nog een keer een wheelie. Vanwege het gevaarlijke rijgedrag is de man, als eerste in Friesland, aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG). Bij het niet deelnemen of het niet met goed gevolg afleggen van de cursus, wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

Sinds 1 oktober is het mogelijk om bij herhaaldelijk gevaarzettend en risicovol rijgedrag zoals bumperkleven, snijden, gevaarlijk inhalen en zware snelheidsovertredingen iemand aan een EMG te laten deelnemen. Deelname is verplicht en duurt drie dagen. Het doel van de maatregel is het voorkomen van herhaling van het risicovolle rijgedrag.

 
 
Bron: RTV Noordoost-Friesland
 
  10-4-2008  


|

FlitsKaart