Anker geeft strijd radarverklikkersverbod niet op





 

LEEUWARDEN - Strafpleiter W. Anker zet zijn strijd tegen het verbod op radardetectoren voort. Nadat de afgelopen twee dagen 25 bekeurde automoblisten zich bij de advocaat hebben gemeld, heeft Anker besloten de eerste zaak daarvan, die bij de kantonrechter wordt aangebracht op zich te nemen. Anker heeft dat woensdag in Leeuwarden gezegd.



Per 1 januari is het verboden een raderverklikker in de auto te hebben. Sinds die tijd zijn landelijk al tientallen automobilisten op de bon geslingerd. Als de automoblist de bekeuring niet wil betalen, komt de zaak voor het kantongerecht.



Anker vindt dat het waarschuwingssignaal dat een radarverklikker opvangt onder vrije informatiescharing valt. De radarverklikkers waarschuwen automobilisten voor flitspalen waardoor zij tijdig vaart kunnen minderen. "De minister heeft dit besluit genomen maar de Tweede Kamer heeft hier nooit iets over mogen zeggen. Minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) vindt dat het signaal dat een radarverklikker opvangt niet onder informatie valt. Dat wordt bij de kantonrechter de discussie", aldus Anker.



In december verloren radarverklikkerfabrikanten Target Automotive en Wexler in Den Haag een kort geding tegen de Staat met als inzet het verbod tegen te gaan.

 
 
Bron: NU.nl
 
  1-7-2004  


|

FlitsKaart